13 Ekim 2010 Çarşamba

İZMİR KÖFTE




İZMİR KÖFTE 
  Çoğunlukla  biz sağlıklı olduğu için fırında pişen yemekleri tercih ediyoruz bunlardan biride severek yediğimiz İzmir köfte umarım sizlerde beğenirsiniz..

Malzemeler:

  • 500 gr kıyma
  • iki dilim bayat ekmek içi 
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4 adet patates
  • 4 adet sivri biber
  • tuz, karabiber 
  • kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Bir kaba soğanı rendelenir ekmek içi bayatsa ufalanır taze ise ıslatılıp  süzülür .Kıyma ,soğan .ekmek yumurta,tuz ve karabiber eklenerek yoğurulur .Parçalar koparılıp uzun parmak şekli verilir Patatesler soyulup yıkanır elma dilimi gibi kesilir.Sıvı yağda önce patates dilimleri ve biber daha sonra köfteler kızartılır cam fırın kabına yerleştirilir.Domates rendelenir salça ile 2 bardağa yakın su ve biraz  tuz ile çırparak köftelerin üzerine dökülür 180 derecede  20-25 dakika pişirilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...