12 Ekim 2010 Salı

PEYNİRLİ BÖREK









HAZIR YUFKADAN KOLAY PEYNİRLİ BÖREK
Kahvaltıda ,Beş çaylarımızda ,Kabul günlerimizde sofralarımızın vazgeçilmezlerinden olabilecek doyurucu ve leziz tadıyla kolayca yapabileceğiniz bir tarif...


Malzemeler:
  • 1 kilo hazır yufka
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 20 gr tereyağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı susam
  • yarım kalıp beyaz peynir

Yapılışı:
Süt, yoğurt,sıvı yağ ve yumurtanın beyazı bir kapta çırpılır.Üç yufka yaprağının aralarına çırpılan karışım gezdirilerek üst üste serilir .Üç yapraktan sonra arasına beyaz peynir  ufalanır kalan yufkalara da aynı şekilde harç gezdirilir ve üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir ve tereyağ parçaları konur 200 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir 
Bütün pasta börek ve poğaçanın  önceden ısıtılmış fırında pişirilmesi önerilir.Ama ben şimdiye kadar bu kurala hiç uymadım ve daha güzel olduğunu düşünüyorum.



    

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...