13 Ekim 2010 Çarşamba

ZEYTİN YAĞLI PIRASA


ZEYTİN YAĞLI PIRASA


Malzemeler:
  • 1 kg pırasa
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı şeker ve arzuya göre tuz

Yapılışı:
Pırasalar ayıklanır yıkanır iki cm kalınlığında doğranır  soğan yemeklik şeklinde doğranır, tencereye yağ konur soğan kavrulur . Soğan koymadan da olur ama ben daha lezzetli olduğunu düşündüğüm için katarım.  Soyulup dörde bölünüp ince doğranan havuçlar da katılıp kavrulur salça eklenir kavrulur pırasa ,pirinç eklenir 5 dakika kadar pişirilir su şeker ve limon suyu ilave edilerek   kısık ateşte suyunu çekinceye  kadar pişirilir.  Soğuk servis edilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...