9 Aralık 2010 Perşembe

MAYALI POĞAÇA


MAYALI POĞAÇA

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 küçük paket bira mayası (10 gr)
  • 1 su bardağı su veya süt (ılık)
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • Üzeri için:
  • 1 yumurtanın sarısı
  • susam

Yapılışı:
Şeker ılık suya katılarak eritilir yoğurma kabına boşaltılır maya bu suyun yüzeyine serpilir 10 dakika kadar beklenir maya kabarınca sıvı yağ ,tuz, un katılarak iyice yoğrulur 15_20 dakika hamurun kabarması beklenir kabaran hamurdan yumurta büyüklüğünde koparılır yuvarlatılarak yağlı tepsiye dizilir yumurta sarısı sürülür susam serpilir 200 derecede pişirilir .isterseniz içine dilediğiniz malzemeden koyabilirsiniz peynir,zeytin,patates,kıyma v.s



1 yorum:

Ava Mar dedi ki...

En cok kullandigim tarif..Her kullanisimda da sizi sevgiyle aniyorum..Cok tesekkurler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...