TERMONİ (PEKMEZLİ AŞURE )
Malzemeler:
- 1 su bardağı haşlanmış renkli fasulye
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 4-5 litre kadar su
Yapılışı:
Bulgur yıkanır 4-5 litre kadar su büyükçe bir tencereye konur içine bulgur konarak iyice özleşene kadar pişirilir haşlanmış nohut ve haşlanmış renkli barbunya fasulyesi katılarak biraz daha pişirilir un bir kapta yarım bardak su ile açılır yavaşça kaynayan tencereye karıştırarak dökülür 15 dakika kadar sonra pekmez ve şeker ilave edilir fındık eklenir bir müddet daha karıştırılarak pişirilir karıştırmadan dibi tutar kaselere konur aşure gibi soğuk yenir
Bulgur yıkanır 4-5 litre kadar su büyükçe bir tencereye konur içine bulgur konarak iyice özleşene kadar pişirilir haşlanmış nohut ve haşlanmış renkli barbunya fasulyesi katılarak biraz daha pişirilir un bir kapta yarım bardak su ile açılır yavaşça kaynayan tencereye karıştırarak dökülür 15 dakika kadar sonra pekmez ve şeker ilave edilir fındık eklenir bir müddet daha karıştırılarak pişirilir karıştırmadan dibi tutar kaselere konur aşure gibi soğuk yenir
0 yorum:
Yorum Gönder