12 Aralık 2010 Pazar

TERMONİ (PEKMEZLİ AŞURE )


TERMONİ  (PEKMEZLİ AŞURE )

Malzemeler:

  • 1 su bardağı haşlanmış renkli fasulye
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı pilavlık  bulgur
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 2 su bardağı pekmez 
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı  un
  • 4-5 litre kadar su
Yapılışı:
Bulgur yıkanır 4-5 litre kadar su büyükçe bir tencereye konur içine bulgur konarak iyice özleşene kadar pişirilir haşlanmış nohut ve haşlanmış renkli barbunya fasulyesi katılarak biraz  daha   pişirilir un bir kapta yarım bardak su ile açılır yavaşça kaynayan tencereye karıştırarak dökülür 15 dakika kadar sonra pekmez ve şeker ilave edilir fındık eklenir bir müddet daha karıştırılarak pişirilir karıştırmadan  dibi tutar  kaselere konur aşure gibi soğuk yenir  


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...