20 Ağustos 2013 Salı

TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ


TAVUKLU BEZELYE YEMEĞİ 

Malzemeler:
  • yarım kilo konserve veya haşlanmış bezelye
  • yarım kilo kuşbaşı doğranmış tavuk göğüs eti
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kadar acı biber salçası
  • 2 adet orta boy patates
  • isteğe göre tuz, karabiber kekik
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:
    Soğan yemeklik doğranır tencereye yağlarla birlikte konularak pembeleşinceye kadar kavrulur kuşbaşı doğranmış tavuk etleri ilave edilir karıştırılarak kavrulur salçalar katılır biraz daha karıştırılır küp şeklinde doğranmış patates ve bezelye tuz ve yarım su bardağı sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır kısık ateşte pişmeye bırakılır arada suyuna bakılarak azar azar ilave edilir indirmeye yakın karabiber ve kekik serpilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...