30 Ocak 2011 Pazar


TAVUKLU PİLAV

Malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 adet tavuk göğüs eti
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz

Yapılışı:
Pirinç yıkanır sıcak suda 1 saat kadar bekletilir daha sonra süzülür tavuk göğüs eti yıkanır ve tencereye konur  üzerini geçecek kadar soğuk su konarak haşlanmaya bırakılır su kaynayınca tuz eklenerek pişirilir pişince etler didiklenir Pilav  tenceresine yağ konur eriyince pirinç konur kavrulur tavuk suyu ilave edilir didiklenen tavuk etleri konarak kısık ateşte pişirilir

1 yorum:

Ava Mar dedi ki...

Seyyar Tayyar'in tavuklu pilavi midir bu :)))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...