23 Ocak 2011 Pazar

KADAYIFLI MUHALLEBİ


KADAYIFLI MUHALLEBİ


Malzemeler:
Üzeri için:
  • 300 gr yaş kadayıf
  • 1 su bardağı fındık
  • yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ

 Muhallebisi için:
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  •  1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya 2 poşet krem şanti

Yapılışı:
Kadayıf iyice birbirinden ayrılarak açılır yada önceden buzluğa konur yapılacağı zaman çıkarılır yumuşayınca ufalanır ben fazlasını buzlukta saklıyorum lazım olunca kullanıyorum.Tava ocağa konur yağ eritilir kadayıf kızarıncaya kadar kavrulur yarım bardak şeker katılır karıştırarak erimesi sağlanır iri dövülmüş fındıkta eklenir iyice karıştırılır soğuması beklenir .Muhallebi malzemesi krem şanti ve vanilya hariç bir tencereye konur sürekli karıştırılarak muhallebi yapılır ılınınca vanilya konur soğuması beklenir ayrı bir kapta krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılır soğuyan muhallebiye katılır mikserle 5-10 dakika çırpılır servis kabına önce kadayıfın yarısı serilir daha sonra muhallebi yayılır üzerine tekrar kadayıf serilir buzdolabında 3-4 saat bekletilir bir gün beklerse daha iyi olur

4 yorum:

Adsız dedi ki...

hmm ellerine sağlık

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

çok lezzetli duruyor .ellerinize sağlık

mintinin dünyası dedi ki...

vildan ablacım,canımcım,en çok sevdiğim lezzetlerden biridir bu.ellerine sağlık.çok çok çok sevrim cidden...hayırlı cumalar.sevgiler

Ava Mar dedi ki...

Cok harika gorunuyor, ellerine saglik teyzosum..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...