13 Ocak 2011 Perşembe

KARA LAHANA CİCEYİ


KARA LAHANA CİCEYİ

Malzemeler:
  • 1,5 kilo köklü kara lahana
  • 1 yemek kaşığı tereyağ 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3-4 diş sarımsak rendesi

Yapılışı:
Lahanaların kök kısımları yaprakları ayırmadan bütün olarak temizlenir yıkanır büyük bir tencere ile  tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlanır süzülür ayrı bir tencerede sıvı yağ ve tereyağ kızdırılır ocağın altı kapatılır  lahanalar ve sarımsaklar katılır ve karıştırılır 

1 yorum:

Bir Lahanasever dedi ki...

Buralarda olsa hemen yapardim, hem de gunde 3 ogun de yerdim..ah ahhhhh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...