3 Ağustos 2012 Cuma

İMAM BAYILDI


İMAM BAYILDI


Malzemeler:

  • 6 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 bardak su
  • yeterince tuz,karabiber,pul biber
  • kızartmak için yağ
  • süslemek için
  • 1 adet domates 2 adet biber

Yapılışı:
   Patlıcanlar alaca soyulur yıkanıp kurulanır kızgın yağda her tarafı kızartılır tencerede pişirilecekse yayvan tencereye fırında pişirilecekse cam fırın kabına dizilir ayrı bir tavada 1 çay bardağı ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur sarımsak ince kıyılıp eklenir domates rendesi katılarak biraz pişirilir tuz,baharat ve maydanozda katılır ocağın altı kapatılır patlıcanlar açılır içine malzeme konur üzeri domates ve biber dilimleri ile süslenir 2 barda ılık suda salça açılır içine konur 200 derecede yarım saat kadar pişirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...