1 Ağustos 2012 Çarşamba

CEVİZLİ KADAYIF


CEVİZLİ KADAYIF

Malzemeler:
  • yarım kilo kadayıf
  • 150 gr iri kıyılmış ceviz
  • 250gr tereyağ

Şerbeti için:
  • 4,5 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limon
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:
    Kadayıf elle ufalanarak birbirinden ayrılır oda sıcaklığında yumuşayan 180 gr kadar tereyağ tepsinin her tarafına yayılır kadayıfın yarısı eşit şekilde 40-42 cm çapındaki tepsiye yayılır iyice bastırılır üzerine öğütülmüş ceviz konur tekrar kalan kadayıf cevizlerin üzerini kapatacak şekilde yayılır tekrar kadayıf elle bastırılarak ezilir kalan tereyağ fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak kadayıfın her tarafına konur 170 dereceli fırında kızarana kadar pişirilir kadayıf pişerken şeker ve su tencereye konur karıştırılarak ocağa konur kaynayınca yıkanmış yarım limon atılır 5-10 dakika sonra altı kapatılır vanilya konur karıştırılır fırından çıkan kadayıfın üzerine sıcak şerbet gezdirilir 

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...