1 Ağustos 2012 Çarşamba

FIRINDA PATATESLİ TAVUK


FIRINDA PATATESLİ TAVUK

Malzemeler:
  • 1 bütün tavuk
  • 4 adet iri patates
  • 5-6 adet biber
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kızartmak için sıvı yağ

Tavuğun sosu için : 
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • 1 kaşık salça 
  • 1 kaşık yoğurt
  • tuz,karabiber kekik,pul biber

Yapılışı:
Sos malzemeleri birbiri ile çırpılır tavuk parçalara ayrılır temizlenir yıkanır sosun içine konur her tarafının sosa bulaşması sağlanır patates ve biberler ayıklanır patates biraz kalınca doğranır kızgın yağda önce patatesler daha sonra tavuk parçaları kızartılır cam fırın kabına dizilir üzerine ikiye kesilmiş biberler ve kabuğu soyulmuş halka halka doğranmış domatesler yerleştirilir 1 kaşık salça  1 bardak ılık suda açılır üzerine gezdirilir üzerine kadar su ilave edilir200 dereceli fırına sürülür suyu koyulaşıncaya kadar pişirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...