27 Şubat 2012 Pazartesi

ISPANAK YEMEĞİ


ISPANAK YEMEĞİ

Malzemeler:
  • 1 büyük bağ ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 1 küçük boy havuç
  • 1 tatlı kaşığı dolusu domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • tuz

Yapılışı:
    ıspanaklar ayıklanır yıkanır sirkeli suda yarım saat bekletilir daha sonra tekrar yıkanır yapraklara kadar doğranır yaprakların bir iki tutamı ayrılır (daha sonra yumurtalı ıspanak yapmak için) geri kalanı doğranıp bir kenarda bekletilir.Tencereye yağ konur yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur havuç rendelenerek kavurmaya devam edilir salçalar katılır karıştırılır doğranmış ıspanaklar ilave edilir tekrar karıştırılır yıkanmış pirinç ilave edilir kısık ateşte kapağı kapalı ıspanaklar yumuşatılır daha sonra az su ilave edilir tuz ve baharatlar katılarak kısık ateşte pişirilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...