15 Şubat 2011 Salı

BEYAZ HELVA


BEYAZ HELVA

Malzemeler:
  • 2 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin veya tereyağ

Yapılışı:
un yağsız olarak tencerede iyice rengi pembeleşene kadar kavrulur.sonra ince tel süzgeçle elenir içine pudra şekeri karıştırılır.Yağ iyice eritilip kızdırılır yakmadan köpürünce kavrulmuş una dökülerek iyice karıştırılır tepsiye bastırarak döşenir dilimlere kesilir iyice soğuması beklenir soğuyunca kırmadan dikkatlice servis edilir.Dilerseniz fındık, ceviz veya fıstıkta ekleyebilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

vildancım bu tarifi gördüğüme çok sevindim çünkü ben çok zeviyorum ellerine sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...