ISPANAKLI KIYMALI GÜL BÖREĞİ
Gerçekten çok harika bir lezzet mutlaka yapmanızı tavsiye ederim ben 2 tepsi yaptım ıspanaklı ve peynirli peynirli büyük oğlum tercih ediyor kıymalı pek yemiyor ama bunu çok sevdi ne olur ne olmaz diye peynirli dende yaptım tabi ikisinden de eser kalmadı
Malzemeler:
- 1 kilo yufka (6 yaprak)
- 1 bağ ıspanağın sadece yaprak kısımları
- 350gr kıyma
- 2 adet soğan
- 7-8 adet mantar
- 1 adet büyük havuç
- karabiber, pul biber ,tuz
- Üzeri için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- susam,çörek otu
Yapılışı:
Soğan ince doğranır iyice kavrulur kıyma eklenir oda iyice kavrulur daha sonra havuçta rendelenerek eklenir ve kavrularak yumuşatılır mantar ilave edilir 2-3 dakika kadar sonrada ince doğranmış ıspanak tuz ve baharatlar katılır kısık ateşte arada bir karıştırarak suyunun azalması sağlanır ve ocağın altı kapatılarak soğuması beklenir yufkalar ortadan ikiye D şeklinde kesilir uzun kenarına iç harcı konur uçları kapatılmadan ince rulo şeklinde sarılır bir ucu sabit tutarak etrafına sarılarak uç kısmı böreğin altına sıkıştırılır yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir üzeri için iki yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır beyazlar bir kaba konur sarılar başka bir kaba beyazların üzerine süt ve sıvı yağ konur çatalla iyice çırpılır kaşık yardımı ile böreklerin üzerine gezdirilir yumurta sarısı sürülür susam ve çörek otu serpilir 200 dereceli fırında pişirilir.
PEYNİRLİ GÜL BÖREĞİ
Malzemeler:
- 1 kilo yufka
- 1,5 kalıp beyaz peynir
- yarım demet maydanoz
Üzeri için
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- susam
Yapılışı:
peynir çatalla ezilir ince doğranmış maydanoz katılarak karıştırılır yufkalar kesilir sarılarak gül şekli verilir üzerine yumurta beyazı sıvı yağ ve süt karışımı gezdirilir yumurta sarısı sürülür susam serpilir 200 dereceli fırında pişirilir.
1 yorum:
gül böreği modeli benim ıspanaklı börek için yaptığım tek şekil nerdeyse...:)))...ellerinize sağlık...
Yorum Gönder