28 Aralık 2010 Salı

YAKUTLU TAVUK


YAKUTLU TAVUK
Çok sevdiğim biricik yeğenimin yapıp Avustralya dan resim ve tarifini bana gönderdiği değişik ve lezzetli narlı tavuğu sizlerle paylaşmak istedim...


Malzemeler:
  • 7 adet kakule, havanda dövülmüş kabuğu ayrılmış
  •  10 adet karabiber taneleri
  •  1/2 yemek kaşığı deniz tuzu
  •  3 diş sarımsak
  •  1 kaşık kurutulmuş güvey otu (yoksa kekik)
  •  20 ml zeytinyağı
  •  1 portakal, kabuğu rendesi ve suyu
  •  1 yemek kaşığı hardal
  •  2 kilo tavuk parçaları, but, göğüs, kanat vs
 Üzerinin  terbiyesi için:
  •  1adet  narin taneleri
  •  50 ml sirke kırmızı herhangi bir sirke kullanılabilir
  •  30 ml nar pekmezi
  •  125 ml zeytinyağı
  •  1 adet dövülmüş sarımsak
  •  2 adet küçük kirmizi soğan,ince piyazlık doğranmış
  •  1 adet büyük domates, ince küp şeklinde doğranmış

Yapılışı:
 Kakule, karabiber,tuz, sarımsak ve güvey otu havanda  dövülür, bu karışıma z.yagi eklenir tekrar dövülür.
daha sonra portakal kabuğu ,suyu ve hardal eklenir karıştırılır.
 bu karışım tavuk parçalarına bulanır, tavuklar buzdolabinda en az 4 saat ya da ertesi güne kadar dinlendirilir.
 tavuk parcalari, grillenir veya mangalda 6 dk bir yüzü 6 dakika da öbür yüzü olmak üzere közlenir.
 daha sonra tavuklar 180 dereceli  fırına atılıp iyice kızarması sağlanır
 terbiyesi için olan malzemeler karıştırılıp, 5 dk dinlendirilir ki tatlar birbiriyle iyice karışsın daha sonra  ılınan tavuğun üzerine bu sos bir kaşık yardımıyla gezdirilerek servis edilir.

1 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Sağlıklı ve güzel bir yıl dilerim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...