YAKUTLU TAVUK
Çok sevdiğim biricik yeğenimin yapıp Avustralya dan resim ve tarifini bana gönderdiği değişik ve lezzetli narlı tavuğu sizlerle paylaşmak istedim...
Malzemeler:
- 7 adet kakule, havanda dövülmüş kabuğu ayrılmış
- 10 adet karabiber taneleri
- 1/2 yemek kaşığı deniz tuzu
- 3 diş sarımsak
- 1 kaşık kurutulmuş güvey otu (yoksa kekik)
- 20 ml zeytinyağı
- 1 portakal, kabuğu rendesi ve suyu
- 1 yemek kaşığı hardal
- 2 kilo tavuk parçaları, but, göğüs, kanat vs
- 1adet narin taneleri
- 50 ml sirke kırmızı herhangi bir sirke kullanılabilir
- 30 ml nar pekmezi
- 125 ml zeytinyağı
- 1 adet dövülmüş sarımsak
- 2 adet küçük kirmizi soğan,ince piyazlık doğranmış
- 1 adet büyük domates, ince küp şeklinde doğranmış
Yapılışı:
Kakule, karabiber,tuz, sarımsak ve güvey otu havanda dövülür, bu karışıma z.yagi eklenir tekrar dövülür.
daha sonra portakal kabuğu ,suyu ve hardal eklenir karıştırılır.
bu karışım tavuk parçalarına bulanır, tavuklar buzdolabinda en az 4 saat ya da ertesi güne kadar dinlendirilir.
tavuk parcalari, grillenir veya mangalda 6 dk bir yüzü 6 dakika da öbür yüzü olmak üzere közlenir.
daha sonra tavuklar 180 dereceli fırına atılıp iyice kızarması sağlanır
terbiyesi için olan malzemeler karıştırılıp, 5 dk dinlendirilir ki tatlar birbiriyle iyice karışsın daha sonra ılınan tavuğun üzerine bu sos bir kaşık yardımıyla gezdirilerek servis edilir.
1 yorum:
Sağlıklı ve güzel bir yıl dilerim.
Yorum Gönder