20 Aralık 2010 Pazartesi

TAVUK SOTE


TAVUK SOTE
Malzemeler:
  • 4 adet tavuk göğüs eti

 Harcı için:

  • 1yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz
Yapılışı:

Tavuk etleri ayıklanır yıkanır küp şeklinde doğranır derin bir kabın içine harç malzemeleri konur ve tavuk etleri bu harca iyice bulanır mümkünse bir kaç saat buz dolabında bekletilir yapışmaz tava yağsız olarak iyice kızdırılır etler konur karıştırılarak pişmesi sağlanır.Ayrıca arzu edilirse etler çöp şişe dizilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine konarak fırında pişirilebilir

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Gogus etinden ziyade but severim ben :) Siteniz cok guzel, aksama ne pisirsem diye dusundugumde hemen sitenize goz atiyorum. Hergun yeni bisey eklemeniz cok guzel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...