21 Aralık 2010 Salı

FIRINDA KIYMALI PATATES


FIRINDA KIYMALI  PATATES 

Malzemeler:
  • 6-7 adet patates
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • karabiber 
  • pul biber 
  • tuz
  • patatesleri kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı
Patatesler soyulur daire şeklinde doğranır tavada iki tarafı kızartılır .Ayrı bir tavada yarım çay bardağı sıvı yağ ile piyazlık veya küp şeklinde doğranan soğanlar ve kıyma  kavrulur kabukları soyulup küp şeklinde doğranan domates ve salça birazda su  eklenir pişirilir tuz,baharat ve maydanoz katılarak ocağın altı kapatılır. fırın kabına önce kızaran patatesler daha sonra üzerine kıymalı sos gezdirilir su az gelirse az miktarda sıcak su eklenebilir 200 dereceli fırında pişirilir 

2 yorum:

Eda'nin annesi dedi ki...

Cok pratik ve lezzetli. Ellerinize saglik.

Turkan dedi ki...

Ne zamandir yapmamistim. Iyi ki aklima getirdiniz. Tesekkurler.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...