19 Aralık 2010 Pazar

MEYVELİ YAŞ PASTA


MEYVELİ YAŞ PASTA

Malzemeler:
Pandispanya için:
  • 5 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı şeker
  • 4,5 kahve fincanı elenmiş un
  • 1 paket kabartma tozu

İç kreması için:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet vanilya

Üzeri için ve arası için:
  • 2 poşet krem şanti
  • 1 bardak soğuk süt
  • bolca çilek
  • 4 adet kivi
  • 2 adet muz
  • büyükçe bardak sıkma portakal suyu

Kekin yapılışı:
yumurta ile şeker çırpılır un ve kabartma tozu elenerek yumurtaya eklenir biraz daha çırpılır yağlı kalıba dökülür 170 derecede pişirilir
Kremanın yapılışı:
bütün krema malzemesi tencereye konur ve iyice çırpılır ocakta karıştırarak pişirilir
Yapılışı:
Kek bir gün önceden yapılırsa çok daha iyi olur.Kek üç eşit parçaya bölünür ilk kata portakal suyu gezdirilir kremadan yayılır muz kivi ve çilek karışık olarak arasına dizilir diğer kek üzerine kapatılır aynı işlem yapılır en üste kek portakal suyu ile ıslatılır ve kapatılır her tarafı krem şanti ile kaplanır ve meyvelerle süslenir



3 yorum:

çeşnici Handan dedi ki...

Harika olmuş ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

Yilbasi icin ideal bir pasta, burda her ne kadar yeniyilda kar olmasa da biz de beyaz pastamizla avunuruz :)

Ozlem dedi ki...

Aynisini yaptim, sadece meyve olarak kiraz, muz ve uzum kullandim, cok guzel oldu, oglum her lokmada "seni seviyorum anne" diye diye yedi..Cok tesekkurler tarif icin :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...