15 Aralık 2010 Çarşamba

KIYMALI KELEM DOLMASI


KIYMALI KELEM DOLMASI

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy dolmalık beyaz lahana (kelem )
  • 300 gr kıyma 
  • yarım su bardağı pilavlık bulgur
  • yarım su bardağı pirinç
  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı acı biber salçası 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Yapılışı:
Kelem ayıklanır yapraklar kaynar suda haşlanarak yumuşatılır ayrı bir kaba soğan rendelenir bulgur ve pirinç yıkanır konur kıyma,salça sıvı yağ tuz ve baharatlar katılarak iyice yoğrulur yapraklara bu iç sarılır tencerenin dibine yapraklardan serilir dolmalar tencereye dizilir en üstüne 1 kaşık salça kaynar suda açılarak   dolmaların üzerini az geçecek kadar  gezdirilir 1 yemek kaşığı tereyağ ve tuz ilavesi ile kısık ateşte pişirilir



1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok guzel gorunuyor, cok begendim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...