15 Aralık 2010 Çarşamba

AŞURE


AŞURE

Malzemeler:
  • 1 su bardağı fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı bütün kavrulmuş fındık
  • 1 su bardağı ince doğranmış kuru incir
  • 1 su bardağı ince doğranmış kayısı
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 2  su bardağı şeker
  • 10 adet karanfil
  • 4,5-5 litre su

Yapılışı:
Fasulye,nohut  akşamdan ayrı kaplarda ıslatılır buğday yıkanır az su konarak bir taşım kaynatılıp kapağı kapatılır bir gece bekletilir ertesi gün nohut ve fasulye ayrı ayrı haşlanır süzülür buğday aşure yapılacak büyükçe bir tencereye  4,5-5 litre su ile birlikte konarak iyice özleşene kadar pişirilir nohut ve fasulye eklenir biraz daha pişirilir yıkayıp ve ince doğranmış  incir, kayısı ,üzüm eklenir onlarda yumuşayınca şeker katılır bir kenarda ayrı tavada karanfil 1 çay bardağı su ile kaynatılır suyu  aşureye ilave edilir fındık ve ceviz eklenerek ocağın altı kapatılır kaselere boşaltılır üzeri tarçın , nar taneleri ve cevizle süslenir..

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok guzel, hemen yapmam lazim..ellerinize saglik hocam..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...