4 Aralık 2010 Cumartesi

FIRINDA KIYMALI LAZANYA


FIRINDA KIYMALI LAZANYA

Malzemeler:

  • 1 paket lazanya
  • 500 gr kıyma
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet domates
  • karabiber 
  • pul biber 
  • tuz
Beşamel sos için:

  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek  kaşığı tereyağ
  • Üzeri için:
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • az tuz

Yapılışı:
Soğan ve biber ince doğranır sırası ile önce soğan,biber,havuç rendesi,kıyma en sonda domates rendesi katılarak kavrulur tuz ve baharatlar ekilir diğer tarafta lazanya büyük dikdörtgen cam fırın kabına tek sıra olarak dizilir üzerine kıymalı harç  ve beşamel sostan yayılır bu böyle lazanya ve kıymalı harç bitene kadar bir kaç kat olacak şekilde bu işleme devam edilir  en üstü beşamel sos ile kaplanır fırında pişirilir fırından çıkarmadan  10 dakika kadar önce üzerine kaşar rendesi yayılır 5-10  dakika kadar daha pişirilir
Beşamel sosun yapılışı:
tencerede yağ eritilir un katılır bir kaç dakika kavrulur   yavaş yavaş süt ve tuz katılarak çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar  pişirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...