ADAPAZARI ISLAMA KÖFTESİ
Çocukluğumun vazgeçilmez yemeklerinden biri olan ıslama köftesini İstanbul da yaşadığımız çocukluk döneminde ne zaman ailecek çarşıya çıksak mutlaka lokantada yerdik.Şimdi ne zaman ıslama köftesi yapsam hep o anılarım tazelenir
Çocukluğumun vazgeçilmez yemeklerinden biri olan ıslama köftesini İstanbul da yaşadığımız çocukluk döneminde ne zaman ailecek çarşıya çıksak mutlaka lokantada yerdik.Şimdi ne zaman ıslama köftesi yapsam hep o anılarım tazelenir
Malzemeler:
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 3 dilim bayat ekmek içi
- yarım çay kaşığı karabiber
- yarım çay kaşığı kekik
- yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- tuz
Islama malzemesi:
- 1 yemek kaşığı dolusu acı biber salçası
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı su
- 10 -12 dilim kadar ekmek
Yapılışı:
Soğan bir kabın içine rendelenir kıyma ,ufalanmış ekmek,tuz ve baharatlar katılarak iyice yoğrulur oval köfteler yapılır ekmek dilimleri tost makinesinde az renkleri dönecek kadar ısıtılır teflon tava iyice ısıtılır köftelerin iki tarafı bu tavada çevirerek pişirilir bir tabağa alınır aynı tavaya üç bardak su,tuz ,yarım çay bardağı sıvı yağ ile bir kaşık salça çırpılarak konur kaynayınca ekmeklerin iki yüzü maşa ile bu suya batırılır ve ekmekler servis tabağına alınır üzerine köfteler dizilir közlenmiş biber ve domatesle süslenerek servis edilir
2 yorum:
Cok guzel gorunuyor cok begendim, ilk firsatta yapmam lazim.
Eline sağlık canım nefıs olmuş
Yorum Gönder