4 Aralık 2010 Cumartesi

FIRINDA YUMURTALI KAŞARLI PIRASA


FIRINDA YUMURTALI KAŞARLI PIRASA

Malzemeler:
  • 1 kilo  pırasa
  • 3 adet havuç 
  • 1 soğan
  • 1 su bardağı rende kaşar
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet yumurta
  • tuz

Yapılışı:
pırasalar ayıklanır yıkanır beyaz kısımları dörde bölünerek yeşil kısımlarla beraber çok ince bir şekilde doğranır soğanda ince doğranır yağda kavrulur havuç rendelenerek katılır kavrulur sebzeler yumuşayınca cam fırın kaba yayılır yumurtalar ayrı bir yerde  tuz ve baharatlar eklenerek çırpılır pırasanın üzerine yayılır 170 derecede pişirilir çıkarmadan az önce kaşar rendesi serpilir biraz daha pişirilir ve  sıcak servis edilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...