FIRINDA YUMURTALI KAŞARLI PIRASA
Malzemeler:
- 1 kilo pırasa
- 3 adet havuç
- 1 soğan
- 1 su bardağı rende kaşar
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet yumurta
- tuz
Yapılışı:
pırasalar ayıklanır yıkanır beyaz kısımları dörde bölünerek yeşil kısımlarla beraber çok ince bir şekilde doğranır soğanda ince doğranır yağda kavrulur havuç rendelenerek katılır kavrulur sebzeler yumuşayınca cam fırın kaba yayılır yumurtalar ayrı bir yerde tuz ve baharatlar eklenerek çırpılır pırasanın üzerine yayılır 170 derecede pişirilir çıkarmadan az önce kaşar rendesi serpilir biraz daha pişirilir ve sıcak servis edilir.
0 yorum:
Yorum Gönder