3 Aralık 2010 Cuma

YAYLA ÇORBASI


YAYLA ÇORBASI

Malzemeler:
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 8 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • tuz

Yapılışı:
    Pirinç yıkanır derin çorba tenceresinde on bardak su ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. ayrı bir kapta yoğurt un ve yarım bardak su eklenerek güzelce çırpılır çorbadan sıcak su alınarak yoğurt ılıklaştırılır  kaynayan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir karıştırılır 10 dakika daha kısık ateşte pişirilir tuz katılır altı kapatılır tereyağ ile nane yakılır üzerine gezdirilir .Ben yumurta katmadan yapıyorum ,arzu ederseniz yoğurtla yumurtada çırpabilirsiniz .Pirinç yerine arpa şehriye veya aşurelik buğdayda konulabilir .   Afiyet olsun...

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...