24 Kasım 2010 Çarşamba

GARNİTÜRLÜ HASAN PAŞA KÖFTESİ


GARNİTÜRLÜ HASAN PAŞA KÖFTESİ

Malzemeler:
  • 3-4 patates
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet soğan
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı garnitür

Yapılışı:
Bir kap içine kıyma ufalanmış ekmek bayat ekmek  yoksa taze ekmeğin içi ıslatıp süzerek katılır yumurta salça ,tuz ve karabiber katılarak yoğrulur. yoğrulan kıymadan küçük parçalar alınıp avuç içinde yuvarlanır köftelerin ortası parmakla bastırılıp çukurlaştırılır yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir Patatesler haşlanır soyulur ve ezilir sıcakken süt yedirilir bir tatlı kaşığı tereyağ  tuz ve karabiber serpilir fırından çıkan köftelerin çukur yerlerine önce garnitür daha sonra patates püresi doldurulur tekrar fırında hafif pişirilir sıcak servis edilir


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...