26 Kasım 2010 Cuma

ELMALI KURABİYE


ELMALI KURABİYE

Malzemeler:
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket yumuşak margarin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 kahve kaşığı kabartma tozu
  • limon kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya

İç malzemesi:
  • 3 ekşi elma 
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 çay bardağı öğütülmüş ceviz veya fındık

Yapılışı:
Marmelat için elmalar yıkanır soyulur rendelenir şeker konur pişirilir soğuyunca tarçın ve ceviz konur bir kapta un,yoğurt,margarin,pudra şekeri,kabartma tozu,limon rendesi,vanilya güzelce yoğrulur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır elle açılır iç malzemesi konur ay şekli verilir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir 180 dereceli fırında pişirilir çıkınca üzerine ince elekle vanilya karışımlı pudra şekeri serpilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...