10 Ekim 2010 Pazar

YALANCI PAÇA ÇORBASI


YALANCI PAÇA ÇORBASI

Malzemeler:

  • 200 gr kemiksiz haşlamalık dana eti
  • 8 bardak et suyu 
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı sirke
  • 3 diş sarımsak
Yapılışı:
Etler yıkanır üzerini geçecek kadar su konarak düdüklüde dağılacak şekilde haşlanır suyu süzülür çorba yapılacak tencerede yağ ile un pembe renk alana kadar kavrulur üzerine yavaş yavaş et suyu ilave edilir çorba kıvamı  olacak şekilde ayarlanır kısık ateşte taşırmadan kaynatılır.Etler didiklenir tuz ile birlikte çorbaya katılır 10 dakika kısık ateşte pişirilir sarımsak rendelenir sirkeyle karıştırılır çorba servis edilirken arzuya göre kaselere gezdirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...