10 Ekim 2010 Pazar

KREPTEN MANTI


KREPTEN MANTI

Malzemeler:

  • Krep hamuru için:
  • 3 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • su, tuz ve 1/2 paket kabartma tozu
İç harcı için:
  • 250 gr kıyma 
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz,karabiber,maydanoz 
Yapılışı:
Un ,yumurta,kabartma tozu,tuz derin bir kaba konur boza kıvamı olacak şekilde su ilave edilerek çırpılır   .Krep tavasında ince krepler yapılır .Soğan ince doğranır ayrı bir tavada yağ ile kavrulur kıyma katılır kavrulur tuz ve karabiber eklenir az su ilavesi ile kıymaların pişmesi sağlanır ocaktan indirmeden ince kıyılmış maydanoz eklenir karıştırılır soğuması beklenir kreplerin üzerine iç serilir bir ucundan çok sıkı rulo şeklinde sarılır 2 parmak eninde dilimlere kesilir servis kabına dizilir üzerine yoğurtlu sarımsak dökülür az yağ ile pul biber yakılıp üzerine gezdirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...