9 Ekim 2010 Cumartesi

TAVUK TANTUNİ


TAVUK TANTUNİ

Malzemeler:

  • 750 gr tavuk göğüs eti
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 3 adet domates
  • 2 orta boy soğan
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • tuz
Yapılışı:
Tavuk etleri ,domatesler, biberler, zar şeklinde doğranır .Tavaya yağ konur sırasıyla önce soğan kavrulur ardından biberler  tavuk etleri atılır kavrulur, domatesler ,tuz ve baharatlar eklenir ara sıra karıştırılarak kısık ateşte pişirilir.Lavaş ile birlikte servis edilir.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...