EZO GELİN ÇORBASI
Malzemeler:
- 2 çay bardağı kırmızı mercimek
- 2 çay bardağı ince bulgur
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 1 adet soğanın rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 6-7 bardak su ve yeterince tuz
Yapılışı:
Tencerede 1 yemek kaşığı yağ ile soğan rendesi kavrulur. Salça eklenir kavrulur. Yıkanmış mercimek ,bulgur ,su tuz ve karabiber eklenerek iyice pişirilir. Üzerine diğer 1 yemek kaşığı yağ ile acı biber ve nane yakılır .
0 yorum:
Yorum Gönder