9 Ekim 2010 Cumartesi

EZOGELİN ÇORBASI

EZO GELİN  ÇORBASI

Malzemeler:

  • 2 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet soğanın rendesi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 6-7 bardak su ve yeterince tuz
Yapılışı:
Tencerede 1 yemek  kaşığı yağ ile soğan rendesi kavrulur. Salça eklenir kavrulur. Yıkanmış mercimek ,bulgur ,su tuz ve karabiber eklenerek iyice pişirilir. Üzerine diğer 1 yemek kaşığı yağ ile acı biber ve nane yakılır .

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...