6 Ekim 2010 Çarşamba

PROFİTEROL



PROFİTEROL

Malzemeler:

  • 4 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tutam tuz 
  • 1 tutam şeker
  • 1/2 margarin
İç Kreması:

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  •  1 paket vanilya hepsi tencereye konur iyice karıştırılır ve ocakta katılaşıncaya kadar pişirilir

Çikolata sosu için

  • 500 ml süt 
  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 20 gr kakao hepsi karıştırılır ocakta pişirilir
Beyaz sos:

  • 250 ml süt
  • 85 gr şeker
  • 75 gr un
  • hepsi karıştırılır çırpılarak katılaşana kadar pişirilir
  • bunun içine çikolata sosu karıştırılarak soğutulur ve profiterol  üzerine dökülür
Yapılışı:
yarım paket margarin 1 bardak su tuz şeker ile kaynatılır 1 bardak un katılıp dibi tutmadan iyice pişirilir. soğuduktan sonra içine yumurtalar tek tek kırılır çok güzel yoğrulur . lokma gibi elle ıslak kaşıkla yağsız tepsiye alınır eğer varsa sıkma torbası ile de tepsiye yuvarlak şekilde sıkılır 130 dereceli fırında pişirilir pişince içine muhallebi konur üzerine çikolata sosu dökülür

1 yorum:

Adsız dedi ki...

vıldancım tarıfın cok guzel.ama su yerıne un yazmıssın.ellerıne saglık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...