PROFİTEROL
Malzemeler:
- 4 yumurta (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
- 1/2 margarin
İç Kreması:
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya hepsi tencereye konur iyice karıştırılır ve ocakta katılaşıncaya kadar pişirilir
Çikolata sosu için
- 500 ml süt
- 80 gr bitter çikolata
- 80 gr sütlü çikolata
- 20 gr kakao hepsi karıştırılır ocakta pişirilir
Beyaz sos:
- 250 ml süt
- 85 gr şeker
- 75 gr un
- hepsi karıştırılır çırpılarak katılaşana kadar pişirilir
- bunun içine çikolata sosu karıştırılarak soğutulur ve profiterol üzerine dökülür
Yapılışı:
yarım paket margarin 1 bardak su tuz şeker ile kaynatılır 1 bardak un katılıp dibi tutmadan iyice pişirilir. soğuduktan sonra içine yumurtalar tek tek kırılır çok güzel yoğrulur . lokma gibi elle ıslak kaşıkla yağsız tepsiye alınır eğer varsa sıkma torbası ile de tepsiye yuvarlak şekilde sıkılır 130 dereceli fırında pişirilir pişince içine muhallebi konur üzerine çikolata sosu dökülür
1 yorum:
vıldancım tarıfın cok guzel.ama su yerıne un yazmıssın.ellerıne saglık
Yorum Gönder