6 Ekim 2010 Çarşamba

REVANİ



REVANİ

Malzemeler:

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 limonun rendesi
  • fındık veya ceviz
şerbeti için:

  • 1 litre su 
  • 1 kg şeker
  • 1/2 limonun suyu
Yapılışı:
Yumurta ile şeker iyice çırpılır.Un ,irmik ,limon  kabuğu ceviz veya fındık eklenir. Yağlı kare fırın cam kabına dökülür 180 derecede pişirilir fırından çıkınca revani soğuk şurup sıcak şekilde dökülür üzeri kapatılır dilediğin şekilde süslenerek  servis yapılır .Dilerseniz revaniyi dikdörtgen cam kapta pişirebilir üzerine iki renkli  muhallebi yayarak  çikolata parçaları ile süslenebilir .Buda değişik bir sunum olmuş olur.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...