8 Ekim 2010 Cuma

NOHUTLU PİLAV



NOHUTLU PİLAV

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı kaynar su 
  • 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek  kaşığı sıvı yağ
  • yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı:
Pirinç ayıklanır ve yıkanır ılıktan biraz sıcak tuzlu suda 20-25 dakika bekletilir .Daha sonra  tekrar su gezdirilir ince tel süzgeçte 15- 20 dakika daha bekletilerek iyice suyunun süzülmesi beklenir . Teflon tencerede yağ eritilir pirinç eklenir iyice kavrulur.pirinci ölçtüğünüz bardakla 2,5 bardak kaynar su ilave edilir.Haşlanmış nohut karabiber ve tuzda ilave edilerek ağzı kapatılır .Ocağın en küçük gözünde kısık olarak pişirilir.
Not:Ben her zaman buzlukta  haşlanmış nohut ve yeşil mercimek bulundururum çok kolaylık oluyor 

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...