8 Ekim 2010 Cuma

KABAKLI PİLAV



KABAKLI PİLAV 

Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı  su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı dolusu bal kabağının küp şeklinde doğranmış yeşil kısımları
  • biraz tuz

Yapılışı:
Pirinçler ayıklanır iyice yıkanır.Tencerede yağ eritilir 3 bardak su konur  kaynatılır .Kaynayan suya pirinç ve kabaklar ilave edilir tuz eklenir kısık ateşte pişirilir
Not:
Kabak tatlısı yaparken kabakların yeşil kısımları ayrılır ve küp şeklinde doğranarak poşete konulur derin dondurucuda saklanır pilav yapılmak istenildiğinde kullanılabilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...