10 Ekim 2010 Pazar

RULO YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

RULO YALANCI TAVUK GÖĞSÜ








Malzemeler:
  • 1 litre süt
  • 125 gr margarin
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı şeker 
içi için:
  • 1 paket kakaolu bisküvi
  • 1 bardak iri dövülmüş ceviz 
  • 1 çay kaşığı tarçın







    Yapılışı:
    Margarin tencerede eritilir 6 kaşık un eklenir yağ ile az karıştırılır un kokusu gidince azar azar süt eklenerek hızlı bir şekilde karıştırılır kaynadığı zaman şeker ilave edilir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır ocaktan alınır ılınınca vanilya konur 15-20 dakika mikserle çırpılır .Hindistan cevizi veya robotta çekilmiş kakaolu bisküvi serilmiş fırın tepsisine yayılır soğuması için 2saat dolapta bekletilir dolaptan çıkarılır tarçınlı ceviz karışımı serpilir  dilimlere kesilir rulo şeklinde sarılır servis tabağına alınır

    0 yorum:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...