İSLİM KEBABI
Malzemeler:
- 5-6adet patlıcan
- yarım kilo kıyma
- 1adet yumurta
- 1adet küçük soğan
- 1 kahve fincanı galeta unu
- 3 domates
- 3 yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz ve karabiber
- kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanlar ayıklanır yıkanır alacalı soyulur tuzlu suda bekletilir .sıkılır bir ucundan diğer ucuna kadar bıçakla ince şeritler kesilir yağda iki tarafı kızartılır diğer tarafta kıyma,yumurta,galeta unu 1 soğan rendesi tuz karabiber ile köfte yoğrulur ve az yağ ile iki tarafı kızartılır. İki adet patlıcan şeritleri artı şekli olacak şekilde tezgaha serilir ortasına yumurta büyüklüğünde yapılan köfteler konur patlıcanlar birbiiri üzerine bohça gibi kapatılır kürdanla tutturulur üzerine biber ve domates dilimleri konur cam fırın kabına dizilir tuz ,karabiber serpilir 1 yemek kaşığı salça su ile açılır üzerine gezdirilir orta dereceli fırında pişirilir
Not Galeta unu :fırında kurutulmuş ekmek veya galeta robotta çekilerek elde edilebilir
0 yorum:
Yorum Gönder