FIRINDA PATLICANLI KEBAP
Malzemeler:
- 750 gr kuşbaşı dana eti
- 4 adet patlıcan
- 2 adet patates
- 2 adet dolmalık biber
- 2 adet domates
- tuz, karabiber,pul biber
- kızartmak için sıvı yağ
- 2 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı:
Patlıcanlar alaca şeklinde soyulur tuzlu suda 15 dakika bekletilir.Yıkanır süzülür küp şeklinde doğranır Domatesin ve patatesin kabukları soyulur biberlerle birlikte küp şeklinde doğranır. Sırası ile önce patates biber , patlıcan olarak kızartılır etler düdüklüde haşlanır süzülür et suyundan 2 bardak ayrılır, cam fırın kabına bütün malzemeler karışık konur tuz ve baharatlar arzuya göre ekilir salça et suyu ile açılır karışıma dökülür.200 derecede 30 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder