10 Ekim 2010 Pazar

FIRINDA PATLICANLI KEBAP


FIRINDA PATLICANLI KEBAP

Malzemeler:
  • 750 gr kuşbaşı dana eti
  • 4 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 2 adet dolmalık biber
  • 2 adet domates
  • tuz, karabiber,pul biber
  • kızartmak için sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Yapılışı:
Patlıcanlar alaca şeklinde soyulur tuzlu suda 15 dakika bekletilir.Yıkanır süzülür küp şeklinde doğranır Domatesin ve patatesin kabukları soyulur biberlerle birlikte küp şeklinde doğranır. Sırası ile önce patates biber , patlıcan olarak kızartılır etler düdüklüde haşlanır süzülür et suyundan 2 bardak ayrılır, cam fırın kabına bütün malzemeler karışık konur tuz ve baharatlar arzuya göre ekilir salça et suyu ile açılır karışıma dökülür.200 derecede 30 dakika pişirilir.


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...