10 Ekim 2010 Pazar

BEZELYELİ HAVUÇLU PİLAV


BEZELYELİ HAVUÇLU PİLAV

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • yarım su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • tuz
Yapılışı:
Pirinçler ayıklanır yıkanır ılıktan az sıcak tuzlu suda 20-25 dakika bekletilir .Daha sonra tekrar su gezdirilir ince tel süzgeçte 15-20 dakika daha bekletilerek iyice suyunun süzülmesi  beklenir tencerede yağ eritilir pirinç kavrulur 3 damla limon suyu ve tuz katılır zar şeklinde doğranmış haşlanmış havuç ve bezelyeler eklenir kapağı kapatılarak kısık ateşte pişirilir.

Not .Hangi tür pilav olursa olsun kesinlikle karıştırılmaz tencerenin kapağı kapalı olarak  saplarından ve parmaklarınızın bir kısmı ile de kapağını tutarak iki yana hızlıca salllanır pilavın hareket ettirilmesi ile karışmış olur altı kapatılarak demlendirilir


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...