24 Ekim 2010 Pazar

KARADENİZİN İNCİSİ FIRINDA HAMSİ


FIRINDA HAMSİ 
evde koku yayılmadan  ızgara tadında nefis bir hamsi yemek isterseniz fırında hamsiyi tavsiye ederim biz hamsiyi  çoğunlukla bu şekilde tercih ederiz.

Malzemeler:
  • 2 kilo hamsi (siz dilediğiniz kadar alabilirsiniz)
  • pul biber 
  • kara biber
  • tuz 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
hamsiler ayıklanır kılçıkları çıkarılır güzelce yıkanır tuz ve baharatlar damak zevkinize göre katılır karıştırılır süzülmesi için süzgeçte bekletilir  fırın tepsisine yağlı kağıt serilir süzülen hamsiye sıvı yağ eklenir karıştırılır tepsiye yayılır 200 derecede suyunu salıp çekene kadar pişirilir kurumamasına dikkat edilir. Yerken tercih ederseniz üzerine limon sıkabilirsiniz  Marul salatası eşliğinde servis edilebilir  

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...