8 Ekim 2010 Cuma

EZME KARA LAHANA ÇORBASI




EZME KARA LAHANA ÇORBASI ( CAHEY )

Malzemeler:

  • 1 kilo kara lahana
  • 2 tahta kaşık dolusu mısır unu
  • 1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi 
  • 1çay bardağı haşlanmış mısır
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kesme şekeri kadar arzu edilirse iç yağ 
yapılışı:
lahanalar ayıklanır ve yıkanır çok ince bir şekilde doğranır .Tencereye su konur kaynayınca tuz katılarak lahanalar iyice haşlanır süzülür. akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır ve süzülür .Tencereye haşlanmış lahana haşlanmış fasulye,haşlanmış mısır konur üzerine  su eklenir çorba kıvamı olmalıdır kaynayınca tuz ve  mısır unu serpilerek iyice karıştırılır yağda biber yakılıp dökülür 10 dakika daha pişirilip ocaktan alınır ezme tahtası ile çorba 10 dakika kadar dövülür..İç yağ isterseniz yağ ile birlikte eritilir.  Mısır ekmeği ile yemenizi tavsiye ederim.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...