BEZELYELİ TAVUK SARMA
- 4 adet tavuk göğsü şinitzel olarak hazırlanmış
- 1/2 kg hazır garnitür veya
- 1adet havuç
- 2orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- 1 yemek kaşığı salça
- tuz
Et harcı için:
- 1yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
yapılışı:
Küp şeklinde doğrayıp haşlamış olduğumuz sebzeleri bir tatlı kaşığı yağ ile kavurun.
Tavuk etlerini bir yemek kaşığı yoğurt ,1 yemek kaşığı salça,1 çay kaşığı pul biber ,1/2 cay kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı sıvı yağ biraz tuz ile harmanlayın.
Yağda çevirdiğiniz haşlanmış sebzeleri tavukların içlerine yerleştirerk rulo şeklinde sarın.
cam fırın kabına yerleştirin salçalı su hazırlayıp üzerini geçmeyecek şekilde dökün tekrar az bir tuz ilave edin üzerini folyo ile kapatarak fırına verin. 200 derecede 30 dk pişirin daha sonra üzerindeki folyoyu kaldırın ve10 dk kadar folyosuz pişirin daha sonra kaşar dilimlerini yerleştirin ve kaşar peyniri eriyene kadar fırında bekletin sıcak servis yapın
1 yorum:
Dün akşam misafirlerime yaptım çok güzel oldu. Paylaştığınız için teşekkür ederim :)
Yorum Gönder