5 Ekim 2010 Salı

AĞLAYAN PASTA



AĞLAYAN PASTA 

Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 yemek kaşığı  kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:

  • 3 poşet krem şantiyi 1 su bardağı süt ile hazırlayın
  •  1,5 su bardağı şekerli ılık süt
Yapılışı:
yumurtalar şekerle iyice   çırpılır kakao,un, kabartma tozu,vanilya eklenir biraz daha çırpılır .Yağlanmış yuvarlak veya kare  cam fırın kabına koyulur ve 170 derecede pişirilir.
Kek pişince üzerine sıcakken hemen ılık şekerli süt gezdirilir.
Soğuması beklenir.Üzerine beyaz krem şanti yayılır ve daha sonra en üstüne benmari usulu eritilen çikolata gezdirilir.





0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...