MERCİMEK KÖFTESİ
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- 2 adet kuru soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2çay kaşığı kimyon
- 2çay kaşığı kırmızı biber
- yarım demet maydanoz
- 6-7 adet taze soğan
- 1 yemek kaşığı salça
yapılışı:
soğan rendelenip yağ ile kavrulur taze soğan, maydanoz ince doğranır mercimek 4-5 bardak su ile haşlanır sıcakken bulgur üzerine dökülüp karıştırılır.Ağzı kapatılarak bulgurun şişmesi beklenir şişince kavrulmuş soğan ,tuz,biber,kimyon,salça konup yoğrulur taze soğan ,maydanozda eklenir küçük koza şeklinde köfteler yapılır marul yaprakları ile servis edilir
0 yorum:
Yorum Gönder