KAPLAMA
Malzemeler :
- 1 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı kaynar su
- 200 gr dana kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- tuz ve az karabiber
Yapılışı :
Etlerin üzerini geçecek kadar su konur ocakta pişirilir kaynadıktan sonra altı kısılır suyunu çekene kadar pişirilir altı kapatılır biraz tuz serpilir karıştırılır.bir bardak pirinç sıcak ve tuzlu suda 1 saat kadar bekletilir soğan yemeklik doğranır pilav tenceresine sıvı yağ ve tereyağ konur soğanda konarak kavrulur bir tatlı kaşığı salça eklenir süzülen ve yıkanan pirinç ilave edilir kavrulur etler, tuz ve az karabiber katılarak bir buçuk bardak kaynar su eklenir kısık ateşte pişirilir
1 yorum:
gerçekten de "çok nefis tat "olmuş ellerine sağlık
Yorum Gönder