13 Temmuz 2012 Cuma

YOĞURTLU SOĞUK MISIR YARMASI ÇORBASI

YOĞURTLU SOĞUK
MISIR YARMASI ÇORBASI

Malzemeler:
  • 2 su bardağı mısır yarması
  • yarım su bardağı barbunya fasulyesi
  • 3-4 su bardağı kadar çırpılmış yoğurt
  • yeterince su, tuz,tereyağ ve nane

Yapılışı:
    Mısır yarması akşamdan yıkanır ve üzerine 3-4 parmak geçecek kadar su konur ocakta 1 taşım kaynatılıp altı kapatılır kapağı kapalı şekilde ertesi gününe kadar bekletilir ertesi gün ocağa konur pişirilir su çektikçe bir kaç defa su alınarak iyice pişirilir  ayrı yerde barbunya fasulyesi haşlanır ve süzülür mısır yarmasına eklenir eğer barbunya fasulyesi taze değilse akşamdan ıslatmak gerekir tuz konur tereyağ ile yakılmış nane gezdirilir bir taşım kaynatılıp altı kapatılır sıcak yemek isterseniz hafif sulu şekilde bırakabilirsiniz eğer yoğurtlu soğuk yenecekse fazla sulu olmasına gerek yok ılıklaşınca çırpılmış yoğurt konur 

1 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

bizde de mısır yarmasının üzerine ya yahni koyulur, yada yoğurt ve maydanozla servis edeilir....barbunya değişik bir yorum olmuş...deneyeceğim...ellerinize sağlık

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...