25 Temmuz 2012 Çarşamba

ŞEFTALİ TATLISI


ŞEFTALİ TATLISI

Malzemeler:
  • 5 adet şeftali
  • 10 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 3-4 adet karanfil
  • 1 poşet krem şanti
  • yarım su bardağı süt
  • yeterince dövülmüş ceviz

Yapılışı:
    Şeftali yıkanır kabukları soyulur ikiye bölünür çekirdeği ve içindeki kırmızı kısımlar temizlenir düz bir tencereye dizilir çukur kısımların her birine 2 kaşık şeker konur bir bardak su eklenerek ocakta yumuşamaya bırakılır yumuşayınca kevgirle servis kabına çıkarılır çukur kısımlara biraz ceviz konur soğuması beklenir soğuyunca  yarım su bardağı süt ile yapılmış  bir poşet krem şanti kaşıkla veya şırınga yardımı ile cevizlerin üzerine sıkılır buz dolabında 2 saat kadar bekletilir soğuk servis edilir.

1 yorum:

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

ramazana uygun yemeğimizin üzerine, mevsim meyvesinden güzel bir tatlı ile menümüz devam ediyor....ellerinize sağlık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...