16 Temmuz 2012 Pazartesi

ÇATAL ÇÖREK


ÇATAL ÇÖREK

Malzemeler :
  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu 
  • aldığı kadar un
  • yeterince çörek otu

Yapılışı :
     Margarin eritilir ve soğutulur derin yoğurma kabına konur sıvı yağ,su,yumurta sarısı,mahlep,kabartma tozu,tuz da eklenerek yavaş yavaş un konur (4,5-5 bardak kadar )güzel yoğrulur 1-2 saat kadar üzeri kapalı olarak dinlendirilir daha sonra hamurdan parçalar koparılır şerit yapılır çatal şekli verilir üzerine yumurta akı sürülür çörek otu serpilir 180 dereceli fırında pişirilir

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...