ÇATAL ÇÖREK
Malzemeler :
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
- yeterince çörek otu
Yapılışı :
Margarin eritilir ve soğutulur derin yoğurma kabına konur sıvı yağ,su,yumurta sarısı,mahlep,kabartma tozu,tuz da eklenerek yavaş yavaş un konur (4,5-5 bardak kadar )güzel yoğrulur 1-2 saat kadar üzeri kapalı olarak dinlendirilir daha sonra hamurdan parçalar koparılır şerit yapılır çatal şekli verilir üzerine yumurta akı sürülür çörek otu serpilir 180 dereceli fırında pişirilir
0 yorum:
Yorum Gönder