30 Ocak 2012 Pazartesi

KREP

KREP=CIZLAK 
 Bizim evde sevilen bir yiyecektir ama biz asla tatlı olarak yiyemeyiz :)) peynir sarılarak yemeyi tercih ediyoruz.Buralarda adı cızlak diye geçiyor...

Malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4su bardağı un
  • 4,5 bardak su bardağı su veya süt
Yapılışı:
Tüm malzemeler derin bir kapta güzelce çırpılır krep tavası harlı ateşte önce iyice ısıtılır krep hamuru kepçe yardımı ile tavaya dökülür tava sağa sola eğilerek krepin yayılması sağlanır iki tarafı pişirilince dilenirse tereyağ sürülür her yapılan krep üst üste dizilir  ister tatlı ister tuzlu olarak afiyetle yenilir ertesi güne kalırsa eğer tavada ısıtılır 






1 yorum:

zeymurancafe dedi ki...

ellerıne sağlık canım cok guzel gorunuyor uzun suredır yapmıyorum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...